Kızıl Nehirler- Film inceleme
JC-Grangé Turkiye Forum
05 Eylül 2010, 08:19:52 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Ana SayfaYardımAraGiriş YapKayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır

Gönderen Konu: Kızıl Nehirler- Film inceleme  (Okunma Sayısı 428 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ÜYE BiLGiLERi Beynunet
*tecerrüt*
Yönetici

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 1024
Hikmet ve bilgelik her işin başıdır.

ILETISIM
Üyelik Bilgileri Site Çevrimdışı Çevrimdışı

Favori Kitabı:

« : 21 Ekim 2009, 11:58:09 »

7/10

Görevini yaparken uyguladığı sertlikten dolayı bir taşra görevine sürülen tecrübeli polis müfettiği Niemans ile genç yardımcısının korkunç şekilde işlenmiş seri cinayetleri çözme çabası olayların giderek karmaşıklaşmasıyla içinden çıkılmaz bir hal alır.

Kitapları Türkiye'de de çok satan Jean-Christophe Grangé'ın ilk kitabı olan Kızıl Nehirler, Fransa'nın usta yönetmen-oyuncu ekibiyle başarılı bir gerilim filmi olarak beyazperdeye aktarılmış.

Film kitabın yanında biraz sönük kalıyor ama yinede izlenebilecek kalite.

Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Twitter Myspace Profiline Ekle delicio Profiline Ekle Ask Ekle Clesto Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle

ÜYE BiLGiLERi Zeynep
Z.Y. ∞
Yönetici

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 576
❤ 30.11.2011 ❤ ~In The White...~

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2009, 15:06:20 »

Filmi izleyemedim hala(!) fakat babamın anlatımına göre romandaki karakterlerin bir kaçı filmde yokmuş :-\

London Dreams...

ÜYE BiLGiLERi reverge
Tanık
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 77
ILETISIM
Üyelik Bilgileri Çevrimdışı Çevrimdışı

Favori Kitabı:

« Yanıtla #2 : 17 Aralık 2009, 18:10:59 »

Evet film kitabın yanında büyük ölçüde sönük kalıyor ama fikir sahibi olmak için izlenebilir. O kadarda kötü değil zaten.

ÜYE BiLGiLERi Far Cry
Tanık
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 70
UFLL

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2009, 20:28:01 »

Kitaba hiç sadık kalınmamış. Vincent Cassel'in oynadığı karakterin Jamaikalı bir siyahi olması gerekiyordu vs vs... Ama kitabı okumamış olanlar için izlenebilecek güzel bir film..

ÜYE BiLGiLERi Montana
İlk Temas
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 6
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2010, 21:45:50 »

Kesinlikle kitabı daha sürükleyici ve daha güzel filmi pek beğenmedim.evet belki kitabı okumadan önce filmi izleseydim film iyiymiş derdim fakat kitabını okuyan birisi olarak filmi beğenmedim. Şahsi görüşümdür tabi hhh

ÜYE BiLGiLERi hymkhar
İlk Temas
*
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 19
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2010, 19:16:44 »

Kitapda detaylar o kadar çok fazlaydı ki, bunları bir film süresine sığdırmak imkansızdı.
Haliyle bir çok detay atlanarak çekilen film, çorap söküğü şeklinde çözülen bir davaya benzemişti.
Çok aşırı hızlı ilerlediği için takibi zorlaştırıyordu.
Ayrıca film ile kitabın sonu da tamamen farklı.

Belirtilmemiş, belki de gözden kaçmıştır, filmin finali ikinci filmin habercisiydi. Ki ikinci film de geldi, grange'ın böyle bir romanı olmamasına rağmen kendisi de senaryoya
yardımcı oldu.
ikinci film hakkında detaylı bilgi;
http://www.imdb.com/title/tt0337103/

ÜYE BiLGiLERi Acid Rain
İlk Temas
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 26
pacta sunt servanda

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2010, 15:00:54 »

Romanını henüz okumadım ama birinci ve ikinci filmi izledim.  Jean Reno'nun olması filmi kurtarıyor bence. Zaten Fransız sinemasında J.Reno oynadığı vakit mutlaka film izleniyor ;)

ÜYE BiLGiLERi lalignenoir
İlk Temas
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 14
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2010, 20:57:33 »

ben biraz önce izledim filmi anlamadığım şey karim abdouf olması gereken karakterin isminin max kerkeryan olması neden böyle bir değişiklik yapma gereği duydular acaba çok merak ettim evet dediğiniz gibi her zaman kitabı okuması daha güzel bir de okuyalı epey oldu tam hatırlamıyorum ama kesilen uzuvlar kurban cenin pozisyonundayken bacaklarının arasında olmuyor muydu birisi beni aydınlatırsa sevinirim..

ÜYE BiLGiLERi Asuu
Katil
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 361
Jeanne Korowa..

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2010, 01:10:39 »

ben biraz önce izledim filmi anlamadığım şey karim abdouf olması gereken karakterin isminin max kerkeryan olması neden böyle bir değişiklik yapma gereği duydular acaba çok merak ettim evet dediğiniz gibi her zaman kitabı okuması daha güzel bir de okuyalı epey oldu tam hatırlamıyorum ama kesilen uzuvlar kurban cenin pozisyonundayken bacaklarının arasında olmuyor muydu birisi beni aydınlatırsa sevinirim..

Doğru hatırlıyorsunuz fakat filme bu sahneyi aktarmada sorun veya akıcılık yönünden sıkıntı yaşamış olabilirler. Pek çok kitaptan film uyarlaması böyle zaten pek çok yer atlanıyor no
Diğer dediğiniz ise Karim Mağripli iken Ermeni asıllı oluyor, garip hhh

ÜYE BiLGiLERi jacques reverdi
İlk Temas
*
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 2
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2010, 05:31:39 »

bence grangé'nin en güzel ikinci kitabının sinemaya uyarlanması icin daha büyük bütçeli bir yapım gerekirdi.film idare eder ama daha iyi olbilirdi.

ÜYE BiLGiLERi avukat
Suç Ortağı
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 200
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2010, 11:41:27 »

Taş Meclisi'nde yaptığım hataya bu sefer düşmedim. Yani, önce filmi izleyip (ve sevmeyip) kitabı okumaktansa, filmini çok merak etmeme rağmen önce Kızıl Nehirler' in romanını okudum. Şimdi de filmini izleyeceğim.

Görünüşe göre romanı okumuş herkes, filmin sönük kaldığında hemfikir. Genelde de böyle oluyor kitaptan uyarlanan filmlerde. Hele Grange gibi detay manyağı bir adamın kitaplarını filme çekerken.

Ortalamanın üstünde bir avantür film olduğuna eminim. Kitapla karşılaştırmadan izleyeceğim.

Orada, Her Şeyin Başladığı Yerde...

ÜYE BiLGiLERi CaNSıN
İlk Temas
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 12
Can you take my order?

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #11 : 06 Temmuz 2010, 17:49:50 »

Filmi biraz önce izledim..
Kitapta çok detay vardı herkesin de belirttiği gibi kitaptaki konu akışıyla filmdeki sahne sıralaması aynı değildi..
Beklentileri karşıladı mı bunu bilemem ancak benim  beklediğim gibi bir film değildi..
Evet karakter değişiklikleri vardı nedeni ne bu da bilinemez ..
Olaylar çok çabuk çözüldü kitapta onca sayfa ayrılan kısımlardan birinin örneğin kızın tam ismine ulaşma yeri filmde saniyelerle belirtilmiş ki kızın annesi de yanlış kişiydi kitaba göre..
Kitaba pek sadık kalınmamış sonuç olarak..
Ancak kitabı okumayanlar için iyi bir film olabilir :)

ÜYE BiLGiLERi Zeynep
Z.Y. ∞
Yönetici

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 576
❤ 30.11.2011 ❤ ~In The White...~

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #12 : 09 Temmuz 2010, 15:53:05 »

Kitaptan ayrı değerlendirdiğimde film güzeldi.. Fakat hiç bir kitaptan uyarlanmış film kitapla bir olamazki :) O yüzden ayrı değelendirmeye çalışırım genelde. Filmde Jean Reno'nun olması benim için artı bir olaydı. Kısacası beğendim ben filmi açıkçası..

London Dreams...

ÜYE BiLGiLERi isra
İlk Temas
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 3
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #13 : 18 Temmuz 2010, 17:15:08 »

Karim yok filmde. Baş karakterlerden birisiydi. Abalm aldı bugün yarın izlerim artık :P

Çabuk saklan baba geliyor!

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Jcgrange-Turkiye.com Etiketler
Kızıl Nehirler- Film inceleme

Gitmek istediğiniz yer: