Siyah Kan Karakter detayları (spolier içerir)
JC-Grangé Turkiye Forum
09 Eylül 2010, 21:11:57 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Ana SayfaYardımAraGiriş YapKayıt
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır

Gönderen Konu: Siyah Kan Karakter detayları (spolier içerir)  (Okunma Sayısı 1129 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ÜYE BiLGiLERi JoKeR
Tanık
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 66
ILETISIM
Üyelik Bilgileri Çevrimdışı Çevrimdışı

Favori Kitabı:

« Yanıtla #15 : 21 Ocak 2010, 17:53:57 »

Aslında bu konu insanın algılama yeteneğine kalmış birisi. Mesela Reverdi'yi bende hayran alınacak birisi olarak görmem ama Batman'ın kötü adamı Joker'i kendim hayran görürüm. Yani insanların karakterlerde birşeyler bulabilmesi onları hayran yapıyor, diye düşünüyorum :)

ÜYE BiLGiLERi avukat
Suç Ortağı
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 198
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #16 : 22 Ocak 2010, 15:31:18 »

Kurgu karakterleri sevmek veya sevmemek tamamen onların bizlerde uyandırdığı hislerle ilgili. Nasıl romandaki "iyi" bir karakteri seviyorsak "kötü" karakteri de sevebiliyoruz. Neden diye sorsam bunun net bir açıklamasını yapmak zor. İnsan "iyi" de kendinden birşeyler bulabilmekte ama "kötü" de de kendinden bulduğunu açıkça söylemekten çekinmekte.

Ben okuduğum hiçbir romanda yer alan kurgu karakterleri ister iyi ister kötü olsun "sevmek" ile ilişkilendirmedim.
Mesela ben Marc veya Hatica' ya neler hissettiysem Reverdi'ye de onları hissettim. Leyleklerin Uçuşu' ndaki karakterleri ne kadar sevdiysem Şeytan Yeminin' dekileri de o kadar sevdim. Yani hiç.

Yanlış anlamayın kitapları sevdim, ama bugüne kadar okuduğum hiçbir kitaptaki hiçbir karaktere onu sevmek-benimsemek gibi şeyler hissetmedim.  Şu anda yazarken aklıma geldi, sadece sevdiğim tek bir karakter var.
Agatha Cristie'deki Hercule Poirot. Poirot' yu çok seviyorum karakter olarak. Gerçek bir insan olsa anlaşamazdım büyük ihtimalle ama romanlardaki halini seviyorum.

Belki benim gibi çok kişi vardır, roman karakterlerine karşı hiçbirşey hissetmeyen sadece romanı seven/sevmeyen.
Bu nedenle Reverdi'ye hayran oldum diyenlere şaşırdım. Esasında Marc veya Hatica'ya da hayran oldum denilseydi yine aynı tepkiyi gösterirdim.

Neyse uzatmayayım işte, güzel kitap okusun herkes.

Orada, Her Şeyin Başladığı Yerde...

ÜYE BiLGiLERi nil00
İlk Temas
*
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 4
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #17 : 25 Şubat 2010, 18:47:43 »

reverdi hayran olacak biri fakat katil oluşuna kurbanlarını nasıl öldürdüğüne değil  zekasına  bilgisine  imrenilecek biri.ktbı okuyalı 1 ay olmasına rağmn halaaa etkisindeyim.....

ÜYE BiLGiLERi Aysın
İlk Temas
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 35
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #18 : 07 Mart 2010, 20:18:02 »

fikirlerinize saygı duyuyorum ama Jacques bana çok şey kazandırdı.o kitabı okuduktan sonra çok şey değişti hayatımda gerçekten ona tekniğine ve zekasına hayranım...

GeRçEğİn ReNgİ AyNı ZaMaNda YaLaNıNdA ReNGiDir ...

ÜYE BiLGiLERi GrangeHayrani
İlk Temas
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 31
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #19 : 28 Mart 2010, 13:51:28 »

Kitabı Bitirdim Ama
Bi yerde takıldım Reverdi ALAİN ' i niye öldürdü ? Vencent'i oLdurmesinin sebebi Hatica ama ALAİN'i anlayamadım ):
« Son Düzenleme: 29 Mart 2010, 04:00:42 Gönderen: Beynunet » Kayıtlı

Reverdi ..

ÜYE BiLGiLERi GrangeHayrani
İlk Temas
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 31
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #20 : 30 Mart 2010, 17:59:28 »

Soruma hala yanıt alamadım ! adminler ilgilenmiyormusunuz

Reverdi ..

ÜYE BiLGiLERi Beynunet
*tecerrüt*
Yönetici

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 1046
Hikmet ve bilgelik her işin başıdır.

ILETISIM
Üyelik Bilgileri Site Çevrimdışı Çevrimdışı

Favori Kitabı:

« Yanıtla #21 : 30 Mart 2010, 19:02:04 »

Soruma hala yanıt alamadım ! adminler ilgilenmiyormusunuz

Alain'in öldürülmesi
Bu tamamen bilgi edinme amaçlı. Zira mektup adresi olarak Alain'in çalıştığı postahane yazılıydı. Böylelikle Reverdi, Marc'a ulaşmak için bu adamı sorguya çekti. Haliyle işkence yapmadan konuşması mümkün değildi. Bu yüzden işkence yaparak gerekli bilgilere ulaştı. Ayrıntı için Sayfa 377'ye bakınız.

ÜYE BiLGiLERi cantutar
İlk Temas
*
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 3
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #22 : 31 Mart 2010, 22:08:27 »

ben ilk olarak leyleklerin ucusunu okudum ve cok etkiledim gercekten etkileyiciydi ama bu kitapta eksiik olan bazı seyler vardı  sayfa bakımından olcukca fazla bi kitap ama bölüm bölüm konun duraksaması insanın sinirini bozuyor ve kitabı bitdirdiğinizde büyük bi zevk alındığı söylenemez cünkü sonu oldukca vasat ben dahada tahmin edilmesi zor bisi beklerdim gercekten

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım!! Türkçe'de w,q harfleri yer almamaktadır!
Zeynep
« Son Düzenleme: 31 Mart 2010, 22:26:08 Gönderen: Zeynep » Kayıtlı

ÜYE BiLGiLERi nil00
İlk Temas
*
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 4
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #23 : 11 Nisan 2010, 12:18:25 »

bencede sonunun bu kadar basit bitmesi gerekirdi. Grange nin bütün kitaplarında bu böyle ama......

Lütfen Türkçemizi düzgün kullanalım!!!!
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2010, 12:22:52 Gönderen: Zeynep » Kayıtlı

ÜYE BiLGiLERi j.reverdi
Tanık
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 73
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #24 : 08 Haziran 2010, 01:47:23 »

asıl yorumlarına güvendiğim insanlardan aldığım bu yorumlar beni şaşırtıyor
yani kitabı okurken karaktere kendini yakın hissetmek,karakterden de birşeyler bulmak, yazarın vermek istediğini tam anlamıyla almak hemde bunu hissederek böylelikle kitabı daha bağlı hatta bağımlı bir şekilde okumak gayet doağl bişey bu. yada benim için gayet doğal. film izlerken de aynı şekilde izlerim bu yüzden leon filmi hayatımın filmleri arasındadır, tıpkı siyah kanın da (nekadar beğenilmemiş olsada bazı insanlar tarafından) hayatımın kitabı olması gibi.
şimdi reverdiye hayran duyanlara şaşıyorum diyenler. kitabı elinize alınca kokusunu almıyorsanız,en kalabalık otobüste bile kitabı okurken siz kendinizi o ormanın bambu yapraklarının içinde hissedemiyorsanız yada kitap içindeki bir karaktere (bu katil olsa bile ) yaşadıkalrından,kendince olan felsefesinden, zekasından, hayran olamıyorsanız bende sizlere mi şaşırmalıyım
yapmayın,göreceli konularda bu tarz yorumlara katılmıyorum

ÇABUK SAKLAN BABA GELİYOR....

ÜYE BiLGiLERi Felix
Suç Ortağı
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 211
Kendime sarılır donarım

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #25 : 08 Haziran 2010, 02:34:37 »

Lakin burada bahsedilen konu, Reverdi öyle veya böyle katil. Tamam her kitabı okuyan katil olmayacak ama Reverdi'nin bir yaşam felsefesi yok ki hhh Ne diye örnek alınıyor :zzz:

+ yine mi şu hiphop saçmalığı, haa ? saçmalama, ne zaman kendine bir yol çizeceksin ?
- benim bir hayalim var !
+ hayalin ne ?
- bir hayalimin olması...

ÜYE BiLGiLERi j.reverdi
Tanık
*

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #26 : 08 Haziran 2010, 02:44:24 »

Lakin burada bahsedilen konu, Reverdi öyle veya böyle katil. Tamam her kitabı okuyan katil olmayacak ama Reverdi'nin bir yaşam felsefesi yok ki hhh Ne diye örnek alınıyor :zzz:

burda bahsedilen konudan gerçekten bu anlamı çıkardıysan zaten daha fazla yoruma gerek olmadığını düşünüyorum,farklı şeyler hissetmek,farklı şeyler algılamak gayet doğaldır

ÜYE BiLGiLERi avukat
Suç Ortağı
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 198
ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #27 : 09 Haziran 2010, 16:58:54 »

Sayın j.reverdi isimli üye sanırım bana sitemde bulunmuş.
Kendimi daha açık ifade etmeye çalışayım.

Ben (üstüne basarak söylüyorum ben) bugüne kadar okuduğum hiçbir kitapta (sevdiklerim - sevmediklerim - bayıldıklarım dahil) roman karakterlerini roman dışında değerlendirmedim. Kendimi hiçbir karakter yerine koymadım, hiçbiri ile özdeşleştirmedim kendimi.  Tekrarlıyorum, bayıldığım - kaba tabirle hastası olduğum kitaplar dahil.
Onlar benim için kurgu insanlardır.
Bu nedenle var olmayanlardır, var olmayanlar için herhangi bir duygu beslemem (benim açımdan) mümkün değildir.
Felix beni anlamış. Benim paylaşmak istediğim esasında, iyi - güzel - doğru olan dışında birşeyden haz duyulması - ona hayranlık duyulmasının tuhaf olmasıydı. Tabi ki, reverdi'yi sevenler katil potansiyeline sahiptir demek değil.

Ancak,
1- Var olmayan bir şeye bu kadar büyük hayranlık ve sevgi duyulması bence garip.
2- Bu hayranlık duyulan ve sevilen karakterin kötünün de kötüsü olması daha da garip.
3- Bunu böyle söyleyen bana bunu yapmadığım için (yani var olmayan kötüler kötüsü bir adama ) hayran olmadığım
için şaşıran bir zihniyet olması işin en garibi.

Siyah Kan'ı bir elimden düşürmeden, bir nefeste okudum. Hakkını da verdim. Son derece güzel bir yapıt.
Ama dediğim gibi, bir kitap. Grange ve kitapları (karakterleri )hakkında fazla "romantik" düşüncelere sahip olmak
en değişik olanı.

Orada, Her Şeyin Başladığı Yerde...

ÜYE BiLGiLERi j.reverdi
Tanık
*

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #28 : 09 Haziran 2010, 22:55:22 »

sayın avukat;
sizi anlamış olmakla beraber artık bu konuyu daha fazla uzatmak istemem (ben). hani insanlarda vardır ya çok sevdiği bişeye karşı ,(bu bir kitap da olabilir,kitaptaki bir karakterde) karşı  görüşerle karşılaşırsa bir şekilde içindeki savunma mekanizması devreye girer benim ki de o hesap.sanırım grange ve siyah kan konusunda fazla hassasım(ben). haklısınız yazmış olduğum yorumlar için kusura bakmayın amacım kimseyi kırmak değildir.
yapmış olduğunuz açıklamanın 3. maddesinin son 5. kelimesini (sizin dilinizden yaklaşayım olaya ) her nekadar hoş karşılamasamda saygı duyarım yinede

ÜYE BiLGiLERi Felix
Suç Ortağı
*

MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 211
Kendime sarılır donarım

ILETISIM

Favori Kitabı:

« Yanıtla #29 : 10 Haziran 2010, 12:46:02 »

Tamam efendim ben sadece görüşümü belirtmiştim. Elbette benim sevdiğimi siz, sizin sevdiğinizi ben sevemem ;)

+ yine mi şu hiphop saçmalığı, haa ? saçmalama, ne zaman kendine bir yol çizeceksin ?
- benim bir hayalim var !
+ hayalin ne ?
- bir hayalimin olması...

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır

Jcgrange-Turkiye.com Etiketler
Siyah Kan Karakter detayları (spolier içerir)

Gitmek istediğiniz yer: